Minimering af ressourceforbrug
på byggepladsen

Ressourceforbruget under et byggeris opførsel står for store dele af bygningens klimapåvirkning. Så vi skal have minimeret overforbruget af ressourcer i byggefasen.

Det gør vi med IoT-baseret sensorteknologi og en branchefælles dataplatform. Nysgerrig?
Så tilmeld dig minikonferencen.

LÆS MERE

12. januar 2023

12.30-16.30

København

MINIKONFERENCE

40% af energiforbruget i Danmark kommer fra bygninger, 35% af alt affald kommer fra bygge- og anlægsbranchen, 20% af CO2 udledningen kommer fra bygninger, mens 10% stammer fra bygge- og anlægsprocesser.


Derfor kan vi ikke nøjes med at drifte bygninger klimavenligt, vi skal også have minimeret dét overforbrug af ressourcer, som foregår i byggefasen. Det gør vi med IoT-baseret sensorteknologi og en branchefælles dataplatform.


Når entreprenørvirksomheder skal indsamle data til at dokumentere deres ressourceforbrug på byggepladsen, foregår det i øjeblikket oftest manuelt – f.eks. ved at indsamle fakturaer for affaldsmodtagelse og ved at aflæse el- og vandmålere på byggepladsen.


Med IoT-sensorer kan processen digitaliseres og den grønne omstilling i byggeriet accelereres. Det ønsker vi i ConTech Lab at vise vejen for i et pionerprojekt, hvor vi samler en bred og kompetent projektgruppe bestående af entreprenører, vidensinstitutioner og teknologileverandører, herunder MT Højgaard, Pihl, Aarsleff, CG Jensen, Enemærke & petersen, EvenIot, Woodsense, Maturix, BUILD, Green Building Council, Force Technology og Molio.


Pionerprojektet skal teste IoT-sensorteknologi på en række byggepladser, samle data og skal i sidste ende præsentere en fælles dataplatform og metode, der gør det lettere for byggebranchens aktører at minimere ressourceforbruget på byggepladsen – både ift. el, vand, brændstof og materialespild.


På minikonferencen gør vi status og deler viden fra projektets indledende faser, og der vil være oplæg fra både ConTech Lab og udvalgte repræsentanter fra projektgruppen.


Deltagelse er gratis, men kræver din tilmelding via siden her.

OM ARRANGEMENTET

PROGRAM

Minimering af ressourceforbrug på byggepladsen

Velkomst og introduktion v. Ole Berard fra Molio & ConTech Lab

Hvorfor er det vigtigt at fokusere på byggepladsen, når vi taler om bæredygtighed?

Oplæg v. Mayes Ali fra ConTech Lab

Om pionerprojektet 'Minimering af ressourceforbrug på byggepladsen'

Oplæg v. Kai Kanafani fra BUILD (AAU)

Om nye krav og forskning inden for området

Oplæg fra Force Technology

Hvad er potentialet ved at opsamle data på byggepladsen vha. teknologi?

Oplæg v. Alexander Probst Otovic fra MT Højgaard

Hvordan minimerer vi ressourceforbruget på vores byggepladser?

Tak for i dag

Mulighed for netværk